Privacystatement

Inleiding
Deze website, www.jci-almelo.nl, wordt onderhouden door JCI Almelo. In dit privacy statement wordt uitgelegd hoe JCI Almelo omgaat met de verwerking van persoonsgegevens van bezoekers van de website. In het privacy statement wordt onder meer beschreven welke categorieën persoonsgegevens worden verzameld, voor welk doel de persoonsgegevens worden gebruikt en aan welke categorieën van ontvangers de persoonsgegevens worden verstrekt.

Informatie over JCI Almelo
JCI Almelo is gevestigd te Almelo en ingeschreven onder inschrijvingsnummer 40073502 in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Voor vragen over het privacy statement is JCI Almelo bereikbaar via info@jcialmelo.nl.

Verwerkingen van persoonsgegevens
De JCI Almelo verwerkt uw persoonsgegevens voor de navolgende doelen;

Producten/diensten
Het is mogelijk om via de website, producten of diensten van de JCI Almelo aan te schaffen. Voor meer informatie over deze producten en dienstverlening wordt verwezen naar de bijbehorende informatiepagina‘s op de website van JCI Almelo. Indien u een product of dienst afneemt, worden daarbij persoonsgegevens verwerkt. Het verwerken van deze persoonsgegevens is nodig om de bestelling te kunnen verwerken. De hiermee gepaard gaande verwerkingen zijn toegestaan omdat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de met u te sluiten overeenkomst. Daarnaast worden uw persoonsgegevens opgeslagen zodat de JCI Almelo kan voldoen aan de administratieplicht. Deze
verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de JCI Almelo. Het belang van de JCI Almelo bestaat uit het kunnen voldoen aan de op haar rustende administratieplicht. De persoonsgegevens worden 7 jaar na het sluiten van de overeenkomst verwijderd.

Nieuwsbrief
Het versturen van informatie over producten, aanbiedingen, prijsvragen en/of evenementen, waarbij het mogelijk is dat de JCI Almelo een specifiek op de voorkeuren en interesses van ontvangers toegesneden nieuwsbrief samenstelt en verstuurt. Onze nieuwsbrief bevat een link waarmee u zichzelf kunt afmelden voor de nieuwsbrief. Uiterlijk 14 dagen na afmelding worden uw persoonsgegevens verwijderd. Uw persoonsgegevens worden alleen verstrekt aan de partij die voor ons het systeem voor het aanmelden voor en versturen van nieuwsbrieven verzorgt.

Administratie en JCI Nederland
Als u lid wilt worden van JCI Almelo of een andere relatie met JCI Almelo aan wilt gaan, hebben we persoonsgegevens nodig. Met behulp van uw gegevens kan JCI Almelo (en daardoor JCI Nederland) we u op de juiste wijze inschrijven als lid. Als u eenmaal lid of relatie van JCI Almelo bent, dan willen we u goed van dienst zijn. Wij gebruiken uw naam en adresgegevens (waaronder email) bijvoorbeeld om contact met u te onderhouden en u te informeren over lidmaatschap gerelateerde zaken, maar ook als u een vraag stelt, verwerken wij uw gegevens om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Gegevens kunnen ook gebruikt worden voor promotie- of marketingdoeleinden. Bijvoorbeeld om u te informeren over een nieuwe activiteit van JCI Almelo of JCI Nederland. Wil u niet benaderd worden door een bepaald organisatieonderdeel? Dan kunt u dit aangeven door onderaan de betreffende mail op ‘uitschrijven’ te klikken.

Tot slot zijn er praktische zaken waarvoor we gegevens verwerken. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van administratieve processen rondom contributie en facturatie.

Cookies
De JCI Almelo maakt op de website gebruik van zogeheten tracking cookies. Deze cookies worden gebruikt voor de functionaliteit van deze site. Hierbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen of verwerkt, enkel gegevens die worden gebruikt voor herkenning op de site zelf. Deze gegevens
worden ook niet gedeeld met derden.

Statistische cookies: Google analytics. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor statistische data.

Bewaartermijn
In dit privacy statement is aangegeven wat de bewaartermijn van de persoonsgegevens is. Als niet een expliciete bewaartermijn is opgenomen of is aangegeven welke criteria JCI Almelo hanteert om te bepalen hoe lang persoonsgegevens worden bewaard, dan bewaart JCI Almelo de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om het aan u gecommuniceerde doel mee te kunnen verwezenlijken.

Verwerkers en andere derden
Persoonsgegevens kunnen in opdracht van JCI Almelo worden verwerkt door zogenoemde verwerkers en sub-verwerkers. De verwerkers en sub-verwerkers handelen onder
verantwoordelijkheid van JCI Almelo en mogen geen eigen verwerkingen uitvoeren op de persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet verstrekt aan andere partijen, met uitzondering van de partijen zoals beschreven in dit privacy statement. Uw persoonsgegevens worden ook aan andere partijen verstrekt als wij daartoe verplicht zijn basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Uw privacy rechten
Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna: "AVG") heeft u een aantal rechten. U heeft het recht om JCI Almelo te verzoeken om inzage (art 15 AVG) van en rectificatie (art. 16 AVG) of verwijdering van uw persoonsgegevens (art. 17 AVG). Ook heeft u het recht om JCI Almelo te verzoeken om beperking van de verwerking van persoonsgegevens (art. 18 AVG). Onder bepaalde omstandigheden heeft u ook recht op overdraagbaarheid van gegevens (art. 20 AVG) en het recht van bezwaar (art. 21 AVG). Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is meer informatie te vinden over wanneer het mogelijk is één of meer van deze rechten uit te oefenen. Als u van een of meer van deze rechten gebruik wilt maken, dan kunt u contact opnemen met ons via de hierboven genoemde contactmogelijkheden. Los van bovenstaande rechten, heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wijzigingen

Dit privacy statement kan worden gewijzigd. Het is daarom raadzaam om regelmatig dit privacy statement te raadplegen. De huidige versie van het privacy statement is het laatst gewijzigd op 22 mei 2018.